Skip to main content

Nakrm Čoklíka 2019

6. ročník sbírky pro útulky na Frýdlantsku

Sdružení pro děti a mládež Frýdlant pořádá již šestý ročník sbírky pro útulky na Frýdlantsku pod názvem „Nakrm čoklíka!“ a budeme rádi, když do toho letos půjdete s námi!
Nejraději bychom samozřejmě byli, kdyby žádné útulky nebyly potřeba a všichni hafani a čičiny spokojeně přebývali u svých hodných páníčků, nicméně realita je trochu jiná, a tak se každoročně snažíme alespoň trochu pomoct provozovatelům útulků v Krásném Lese a Hajništi a jejich němým obyvatelům.
Princip sbírky je jednoduchý – každý nakoupí dle svých možností konzervy, granule, kapsičky či pamlsky, shromáždíme je na jedno místo a následně při předání společně vyvenčíme pár hafanů a taky samy sebe. Nic složitého, že? Zkrátka každý pomáhá, jak sám uzná za vhodné a hlavně – každá konzerva se počítá! Loni jsme takto nakonec předali 365 kg všeho možného, takže výzva napodobit (a třeba opět překonat) minulý rok je před námi…  No a jak se tedy konkrétně zapojit? Sběrným místem je pro nás (a tedy třeba i pro vás) veterinární ordinace se svými pracovišti ve Frýdlantě, Hejnicích a Hajništi, kde můžete svůj příspěvek nechat v ordinačních hodinách (více na www.veterina-frydlant.cz) a dále po domluvě nabízíme, že pro příspěvek přijedeme rovnou k vám. Společné předávání pak proběhne v neděli 3. listopadu od 10:00 v Krásném Lese. Více podrobností a hlavně aktuální informace naleznete na www.sdmf.cz a především na facebooku u události „Nakrm čoklíka VI.

 

 

 

A jak to dopadlo ?

Letošní podzimní sbírka Sdružení pro děti a mládež Frýdlant pro útulky v Krásném Lese a Hajništi skončila, a tak můžeme spokojeně bilancovat. Máme k tomu totiž hned několik důvodů…
Každý rok se nám zatím daří vybrat více než v roce předchozím, a tak můžeme s radostí oznámit, že letošní výtěžek sbírky činí 460 kg granulí, konzerv, kapsiček a pamlsků, za což moc děkujeme všem, kteří se do sbírky zapojili či o ní šířili informace.
Opět jsme si vedli i podrobnou statistiku, tak tedy:
Granule pro psy: 315,1 kg
Konzervy pro psy: 76,8 kg
Kapsičky pro psy: 12,8 kg
Pamlsky pro psy: 8,1 kg
Stelivo pro kočky: 25 kg
Granule pro kočky: 8,9 kg
Konzervy pro kočky: 6,1 kg
Kapsičky pro kočky: 6,3 kg
Pamlsky pro kočky: 0,8 kg
Velký ohlas sbírky byl znát i na závěrečném předávání v neděli 3. listopadu. Poprvé se nám díky bohaté účasti totiž stalo, že jsme mohli nabídnout majitelům útulku v Krásném Lese netradiční pocit absolutního ticha, jelikož všichni obyvatelé útulku s námi při tradičním společném venčení pobíhali po okolních loukách.
Při následné návštěvě v Hajništi nám pak za odměnu byla nabídnuta možnost spojit předávání sbírky i s ukázkou výcviku psů, takže ji třeba příští rok okořeníme o další zážitek...
…a každopádně opět budeme rádi, když do toho půjdete s námi!

Za Sdružení pro děti a mládež Frýdlant, z.s
Jirka Starý

Čoklík V