Skip to main content

Podzimní sraz na Hubertce 2017

Těšili jsme se na babí léto v pomalu se barvících Jizerských horách, ale místo toho nás na prvním srazu po letním táboře přivítal pravý sychravý a uplakaný podzim. My zocelení táborníci jsme se ale samozřejmě nenechali rozhodit! ☺
V sobotu dopoledne proto vyrážíme na náročný výlet směrem na Paličník – jednu z nejhezčích skalních vyhlídek v Jizerských horách. I přes urgenci jsme většinově oblečeni typicky – bez pláštěnky a v keckách, ale kapat začíná až po odbočce u Bártlovky a i přes občasné naříkání dobýváme vrchol! Vidíme sice jen hustou šedou mlhu, ale proviant nám zvedá náladu a žene nás zpět do vyhřáté chaloupky.
Odpoledne zasedáme ke společnému stolu a táborníky rozdělené do čtyřech týmů (Loupáci, Flora Originál, Vlasatý Velryby a Kimambo) čeká nejdřív pár otázek na to, co si pamatují z dopoledního výletu, následuje večerníčkový kvíz a hry jako Vyšší prší, Žolíku nezlob se nebo Piškvorky. Na konci srazu je skóre velmi vyrovnané a uvidíme, co s pořadím udělá vánoční sraz.
Po nočním lijáku lze jen těžko uvěřit, že v neděli můžeme celkem v poklidu vyrazit do okolí chalupy na houby. A že jich bylo! Plný kýbl během pár chvil včetně výstavních kousků a hlavně několik nádherně zbarvených mloků – to je odměna za to, že nejsme žádní peciválové! Pak obídek, úklid a návrat do civilizace…
A co čeká SDMF dál? Tradiční podzimní sbírka pro hafany v útulcích v Krásném lese a Hajništi a v prosinci se budeme těšit na vánoční sraz na další tradiční chatě – Piktychu.

Čoklík V