Skip to main content

Vánoční sraz Krakonoš 2016

Tradiční vánoční táborový sraz v roce 2016 přišel možná už o něco dříve než jsme my (a Ježíšek) zvyklí, nicméně i tak se 26 dětí a pár dospěláků nenechalo odradit. Jako první dárek jsme si dali místo pobytu – penzion Krakonoš, kde se o nás krásně postarali a hlavně nám celý víkend plnili naše bříška, i když při tom všem cukroví všude kolem jsme patrně byli překvapivě a hlavně netradičně – no řekněme, podprůměrně žraví...
Po páteční aklimatizaci jsme hned v sobotu ráno vyrazili na výlet do Jizerek, páč se udělalo přenádherně, takže bylo na čase zvednout zadek z pohodlí penzionu a nahnat trochu čerstvého vzduchu do našich plic. Zbytky sněhu a ledu trochu komplikovali cestu, ale my jsme si samozřejmě našli kreativní způsoby, jak se s nimi vypořádat. Po cestě byla řada krásných výhledů na jizerská panoramata, takže je logické, že jsme se po sestupu od Hubertky vyfotili u kupy hnoje. Ano, panorama na pozadí má každý druhý, hnůj jen SDMF!
Odpolední kreativní chvilka už byla zaměřena na Vánoce, a tak si každý vyrobil svou vlastní … jak to vlastně nazvat … řekněme, osobní uměleckou pyramidku, která následně získala sladký obsah a připojila se k vánočním dárkům. Na večer jsme se ještě jednou vykolébali z chalupy a zamířili do Kostela Nejsvětější Trojce na adventní koncert, respektive na jeho část, tak abychom se nevrátili jako rampouchy.
A pak už Štědrý večer nastal – řízek se salátem, sváteční oděvy, několika etapové rozdávání dárků, klid (aspoň na chvíli), pohoda (ta je permanentní), zkrátka Vánoce, jak mají být...
V neděli už nás počasí ven nepustilo, a tak jsme si čas ukrátili stolními hrami a moderní technikou – když už tu to plátno je, tak ho trochu oživíme, že... Takže ještě než jsme se rozprchnuli, mrkli jsme se na animovanou pohádku a zavzpomínali si při pohledu na některá videa z předchozích táborů a srazů.
Bylo nám tu pěkně, ale teď už vyhlížíme rok 2017 a další sraz, kdy se s Vámi potkáme v březnu na Hubertce!

Čoklík V