Skip to main content

Halloweenský Piktych 2016

Předposlední říjnový víkend roku 2016 jsme si posbírali svých pár švestek a sdružili se na chalupě Piktych v Lázních Libverda. A že to bylo pořádné družení! Téměř 30 dětí na táborovém srazu nepamatujeme už … no … no prostě hrozně dlouho

I když předpověď počasí na víkend nebyla zrovna přívětivá, po většinu víkendu bylo nádherně a toho jsme se snažili náležitě využít. O sobotním dopoledni jsme tak mohli vyrazit do sousedních Hejnic na Den stromů, v rámci kterého si děti mohli vyzkoušet různé způsoby rozdělávání ohně, práci s dřevem, stavbu hranice, kresbu uhlem a další rozmanité úkoly a aktivity. Jelikož v rozdělávání ohně lupou či křemeny máme ještě rezervy, šli jsme se ohřát dovnitř, abychom také vyzkoušeli různé kreativní dílny a hlavně – už začínala pohádka!
Po obídku trochu klídku a už Míša chystá odpolední program. Děcka si nafoukli balónky, oblepili je novinovým papírem a šup s nimi na topení. Jelikož počasí se k nám na chvíli otočilo zády a venku se sušit nemohlo, večerní halloweenská přehlídka proběhla za svíček bez zamýšlených lampionů. To nás ale rozhodit nemohlo, protože počet kostýmů a kreativita dětí nás zalili blahem a vyhlašování nejlepších masek tak předcházela bouřlivá diskuze porotců. Nakonec zvítězily do detailu propracované a sladěné kostýmy Aleše a Báry a těsně tak porazily Lukášova kostlivce. Pochvalu ale zaslouží všichni naši bubáci a strašidla!
V neděli jsme si udělali vlastní kreativní dílnu, lampiony vyřezali a nabarvili a odpoledne už zase za krásného počasí víkend zakončila tradiční procházka na kolonádu a místní dětská hřiště.
Jelikož na vánoční sraz bývá obvykle ještě větší účast než na podzimní, asi si budeme muset pronajmout Obří sud. Každopádně to byl užitý a povedený víkend a už se těšíme na Jéééžiška!

Tužín 2018